Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2010

Συνάντηση του Προέδρου ΣΑΕ με το Προεδρείο της ΠΑΔΕΕ

Αθήνα, 22.07.2010
Στενή συνεργασία και συντονισμός μεταξύ του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού (ΠΑΔEΕ), στην προώθηση θεμάτων που απασχολούν την Ελλάδα και τους απανταχού ομογενείς, είναι το μήνυμα που στέλνουν οι δύο οργανώσεις...
...Αυτό τονίστηκε σε συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος του ΣΑΕ, κ. Στέφανος Ταμβάκης με το Προεδρείο της ΠΑΔΕΕ, στα γραφεία της στην Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος της ΠΑΔΕΕ, βουλευτής Αυστραλίας, κ.Γιάννης Πανταζόπουλος, επεσήμανε την ουσιαστική και αποτελεσματική συνεργασία, που υπάρχει με τον κ. Ταμβάκης, αλλά και των Συντονιστών του ΣΑΕ με τους ομογενείς βουλευτές, σε κάθε Περιφέρεια. Μία συνεργασία που επισφραγίστηκε και με τη συμμετοχή του εκπροσώπου της ΠΑΔΕΕ, βουλευτή Σουηδίας Νίκου Παπαδόπουλου, στις εργασίες του Προεδρείου του ΣΑΕ, το περασμένο Δεκέμβριο στη Θεσσαλονίκη.
Η συνεργασία αυτή μπορεί να αναπτυχθεί περαιτέρω, όπως τονίστηκε και από τις δύο πλευρές, με γνώμονα την ενίσχυση της εικόνας της πατρίδας στο εξωτερικό, ειδικότερα την κρίσιμη αυτή περίοδο, αλλά και για την προβολή θεμάτων της ομογένειας, τα οποία μπορούν να τύχουν υποστήριξης από τα κοινοβούλια και τις κυβερνήσεις των χωρών που εκλέγονται οι ελληνικής καταγωγής βουλευτές.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΣΑΕ συνεχάρη την ΠΑΔΕΕ για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσει για την στήριξη της Ελλάδας, όπως η πρόσφατη διοργάνωση της επίκαιρης ημερίδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με θέμα «Η ελληνική διασπορά και πως μπορεί να συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας». Ο κ. Ταμβάκης αναφέρθηκε αναλυτικά στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει το ΣΑΕ σχετικά με το Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας, την προβολή του Τουρισμού, αλλά την προώθηση συνεργασίας ομογενών με την Ελλάδα, σε θέματα επιχειρηματικότητας και επενδύσεων.
Τέλος, ανέπτυξε σκέψεις και απόψεις για την ισχυροποίηση του ρόλου της Ομογένειας και την κοινή πορεία του ΣΑΕ, της ΠΑΔΔΕ και τους οργανωμένους φορείς του Απανταχού Ελληνισμού.
Στη συνάντηση από το Προεδρείο της ΠΑΔΕΕ, εκτός του κ. Πανταζόπουλου, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρός της, ευρωβουλευτής των Γερμανών Φιλελευθέρων και Πρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW), κ.Γιώργος Χατζημαρκάκης, ο βουλευτής Σουηδίας, κ.Νίκος Παπαδόπουλος, η βουλευτής Ουκρανίας, κα Όλγα Κοβιτίδη, οι βουλευτές από τις ΗΠΑ κ.κ. Μιχάλης Τσιόκας και Θωμάς Τσιαντώνης και ο βουλευτής Καναδά, κ. Γιάννης Κάννης.
Φωτο: Γιάννης Πανταζόπουλος
Πηγή εικόνας & φωτογραφίας: ΑΝΑ/ΜΠΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!