Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στις Γαλλικές Άλπεις

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης διοργάνωσε ορειβατική αποστολή στις Γαλλικές Άλπεις από τις 31 Ιουλίου εώς τις 11 Αυγούστου με στόχο την ανάβαση στην ψηλότερη κορυφή των Άλπεων, το Mont Blanc, με υψόμετρο 4810 μέτρα. Η αποστολή αποτελούνταν από οχτώ μέλη, μεταξύ των οποίων ο Βασίλης Ντόβας από την ΕΟΔ Τρικάλων.
Στις 7 Αυγούστου ο στόχος επιτεύχθηκε και έξι από τους οχτώ ορειβάτες της ομάδας κατάφεραν να πατήσουν στην κορυφή ενώ οι υπόλοιποι δύο αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν και να επιστρέψουν στο καταφύγιο αφού παρουσίασαν προβλήματα λόγω του μεγάλου υψομέτρου.
Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Chamonix τα μέλη της ΕΟΔ ξεναγήθηκαν στα γραφεία και στη βάση ελικοπτέρων της κρατικής Γαλλικής Ομάδας Ορεινής Διάσωσης (PGHM) και ενημερώθηκαν για τη δομή της, τον τρόπο λειτουργίας της και τις επιχειρησιακές της δυνατότητες.
Τέλος, η αντιπροσωπεία της ΕΟΔ επισκέφτηκε την Εθνική Σχολή Σκι και Αλπινισμού (ENSA) και τα μέλη της ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της, ενώ παράλληλα σε συνεργασία με τον εκπρόσωπο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ορεινής Διάσωσης (IKAR), ολοκληρώθηκε ο φάκελος υποψηφιότητας για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Συνεδρίου Ορεινής Διάσωσης στην Καλαμπάκα το 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!