Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

44 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΝΕΛΕ

Σαράντα τέσσερα (44) επιμορφωτικά προγράμματα θα υλοποιήσει η Νομαρχιακή Επιτροπή Λαϊκής Επιμόρφωσης της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Τρικάλων μέσα στο 2009, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους τρικαλινούς να ειδικευτούν σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμα προγράμματα.
Την Δευτέρα 12-10-2009 στο γραφείο του Νομάρχη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την έναρξη των σεμιναρίων και ανακοινώθηκε το πρόγραμμα για το τρέχον και νέο έτος.
Πιο συγκεκριμένα θα ξεκινήσουν σεμινάρια για δημοσιογράφους, ζωγραφικής, αγιογραφίας, χειροτεχνίας, κατασκευής κοσμήματος, ψηφιδωτού, εκμάθησης παραδοσιακών χορών, αγροτουρισμού, για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες και λογοθεραπείας.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης ανέφερε:
«Ανακοινώσαμε το πρόγραμμα της Νομαρχιακής Επιτροπής Λαϊκής Επιμόρφωσης (ΝΕΛΕ) για το τρέχον και το νέο έτος, η ΝΕΛΕ Τρικάλων είναι από τις πιο δραστήριες σε όλη την Ελλάδα, να υπενθυμίσω ότι μέσα στο 2009 θα υλοποιήσουμε 44 επιμορφωτικά προγράμματα τα οποία θα δώσουν τις δυνατότητες σε νέους ανθρώπους της περιοχής μας να ειδικευτούν σε νέες τεχνολογίες και καινοτόμα προγράμματα.
Πραγματικά η λειτουργία της ΝΕΛΕ στο Νομό μας είναι υποδειγματική, τα μέλη του Δ.Σ. δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους και πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο οι τρικαλινοί να εμπιστευτούν αυτά τα προγράμματα γιατί δίνουν και τίτλους κρατικούς, αλλά και δεξιότητες και γνώσεις που δύσκολα βρίσκει κανείς».
Από την πλευρά της το μέλος του Δ.Σ. της ΝΕΛΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων κ. Δήμα τόνισε:
«Θεωρώ ότι αυτά τα σεμινάρια που γίνονται από τη ΝΕΛΕ είναι πάρα πολύ σημαντικά, γιατί δίνεται η ευκαιρία σε πολλούς εργαζόμενους να εξειδικευτούν, να μάθουν περισσότερα πράγματα και στο τέλος να πάρουν και ένα πτυχίο που θα κατοχυρώνουν αυτές τις γνώσεις». Η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων διενεργείται από την επιτροπή του φορέα σύμφωνα με τον κανονισμό της Γ.Γ.Δ.Β.Μ. Τα προγράμματα οδηγούν σε πιστοποιητικό επιμόρφωσης και χορηγείται στους εκπαιδευομένους που ολοκλήρωσαν επιτυχώς την παρακολούθηση (10% των απουσιών). Τα τμήματα μάθησης λειτουργούν ως ολιγομελείς ομάδες (10έως 25 ατόμων) ανάλογα με την ομάδα –στόχο. Τα προγράμματα χρηματοδοτούνται από την Γενική Γραμματεία Δια βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων από Εθνικούς πόρους ».
Επισημαίνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι να εργασθούν ως Επιμορφωτές στα ανωτέρω προγράμματα καθώς και οι πολίτες που επιθυμούν να παρακολουθήσουν αυτά , μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους στη ΝΕΛΕ ( γραφείο 330) της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, από 13–10-09 έως και 20-10-09.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 2431351630 κα. Βάσω Πουλιανίτη.
Από τη Νομαρχία Τρικάλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!