Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΟ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΥΠΟΔΕΧΘΗΚΕ Ο ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΗΛΙΑΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ

Με το Νομάρχη Τρικάλων κ. Ηλία Βλαχογιάννη, συναντήθηκε την Δευτέρα 12-10-2009 στο Νομαρχιακό Κατάστημα, ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη κ. Κριστιάν Τιμονιέ.
Η συζήτηση περιστράφηκε σε θέματα σχέσεων των δύο χωρών Ελλάδας και Γαλλίας, στη φυσιογνωμία του Νομού μας, σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού και παιδείας.
Σε δηλώσεις του ο Νομάρχης κ. Βλαχογιάννης ανέφερε:
«Είναι ένας φίλος της Ελλάδας, συζητήσαμε θέματα που αφορούν την περιοχή μας, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Μετέωρα, για την πόλη των Τρικάλων, επεσήμανε ότι η κεντρική γέφυρα κατασκευάστηκε το 1876 από γαλλική τεχνική εταιρεία και αποκάλεσε τα Τρίκαλα μικρό Παρίσι, συζητήσαμε και για διεθνή θέματα, κυρίως για το θέμα των Σκοπίων, τον ενημέρωσα για την ευαισθησία που έχουν όλοι οι Έλληνες για το όνομα».
Από την πλευρά του ο Γενικός Πρόξενος της Γαλλίας τόνισε:
«Κατά την επίσκεψή μου εδώ διαπίστωσα το αίσθημα φιλίας που υπάρχει και προς αυτή την κατεύθυνση θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις κυρίως στον τομέα του πολιτισμού και της παιδείας. Ο Νομάρχης, μας επεσήμανε ότι θα στηρίξει δικές μας πρωτοβουλίες ώστε περισσότεροι Γάλλοι να επισκέπτονται την περιοχή σας».
Στο τέλος της συνάντησης, ο Νομάρχης Τρικάλων και ο Πρόξενος της Γαλλίας αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.
Από τη Ναμαρχία Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!