Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2009

Δικαίωμα στην εργασία.

Σε άμεσες και δυναμικές κινητοποιήσεις ετοιμάζονται να κατέλθουν οι εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση με οποιαδήποτε μορφή ελαστικής σχέσης εργασίας όπως αποφασίστηκε σήμερα το μεσημέρι σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν κατακλύζοντας την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και η οποία είχε σκοπό την συζήτηση και λήψη αποφάσεων για κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας λόγω της αβέβαιης και απειλούμενης εργασιακής και ασφαλιστικής τους κατάστασης...
Μετά από διεξοδική και γόνιμη ανταλλαγή απόψεων αποφασίστηκε να δημιουργηθεί συντονιστική επιτροπή η οποία μαζί με τον Σύλλογο Δημοτικών Υπαλλήλων θα δρομολογήσει άμεσες ενέργειες για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συμβασιούχων και όπως μας είπε το μέλος της κ. Γιώργος Μπαμπαλιάρης «η σημερινή συγκέντρωση έγινε με βασικό ζητούμενο την αναγνώριση από την πλευρά της κοινωνίας και των κομμάτων του δίκαιου αιτήματος των συμβασιούχων της αποκατάστασης και της δικαίωσης μιας ή δυο ή και περισσοτέρων γενεών συμβασιούχων.
Είναι θετικό το ότι μας συμπαραστέκεται και ο Σύλλογος μόνιμων Δημοτικών Υπαλλήλων που μας θεωρεί ισότιμους και ένα κομμάτι από τον Σύλλογο».
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων κ. Μπριάζης τόνισε ότι ο Σύλλογος θα είναι στο πλευρό των συμβασιούχων αναφέροντας χαρακτηριστικά "είναι καθήκον μας να συνταχθούμε με τους συμβασιούχους στο υπαρκτό πρόβλημα που δημιουργείται με την κατάθεση στην Βουλή του νομοσχεδίου για την μονιμότητα στο Δημόσιο και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και βάσει αυτού αποκλείεται η κάθε μορφής εργασία που εκπληρώνει πάγια και διαρκή ανάγκη από μια τυχόν μελλοντική τακτοποίηση δηλαδή οι εργαζόμενοι μεθοδικά θα χάσουν τις δουλειές".
Απόψε θα πραγματοποιούνταν συνάντηση της Συντονιστής Επιτροπής με το Δ.Σ. του Συλλόγου Δημοτικών Υπαλλήλων και αύριο το πρωί αναμένεται να ανακοινωθεί η πρώτη κινητοποίηση.
Φωτό trikalaola - κείμενο Χάρης Μαντέλλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!