Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

"MOON" ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Από την Σάββατο 26/12 έως Τετάρτη 30/12
θα προβάλλεται καθημερινά στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο,
η ταινία
"MOON"...
Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15
(οι προβολές δεν θα πραγματοποιηθούν 24 και 25/12)
Σκηνοθεσία: ΝΤΑΝΚΑΝ ΤΖΟΟΥΝΣ
Ηθοποιοί: ΣΑΜ ΡΟΚΓΟΥΕΛ, ΚΕΒΙΝ ΣΠΕΙΣΙ
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ 97 λεπτά
ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ 2009.
Με έναν μόνο ηθοποιό επί της οθόνης (τον Σαμ Ρόκγουελ σε ένα πραγματικό ρεσιτάλ υποκριτικής) και αξιοποιώντας τη ψυχρή όσο και εκφραστική φωνή του Κέβιν Σπέισι (που δανείζει τη φωνή του στον μοναδικό «φίλο» του πρωταγωνιστή, το κομπιούτερ Γκέρτι), ο πρωτάρης Ντάνκαν Τζόουνς έχει καταφέρει να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο φιλμ επιστημονικής φαντασίας, εντυπωσιάζοντας κοινό και κριτικούς όπου κι αν έχει προβληθεί. Αναπαράγοντας δημιουργικά τα πρότυπα των παλιών καλών ταινιών του είδους που άφησαν εποχή και συνδυάζοντάς τα με τη σύγχρονη αντίληψη περί επιστήμης και διαστήματος, δημιουργεί μια σκεπτόμενη όσο και βαθιά ρομαντική ταινία, που επιστρέφει στις ρίζες των φιλμ sci fi. Μεταφέροντας την πλοκή στο διάστημα, μακριά από τη φασαρία και τους αντιπερισπασμούς της γης, φέρνει τον άνθρωπο αντιμέτωπο με τον εαυτό του, τόσο σε ατομικό όσο και σε συλλογικό επίπεδο. Χτίζοντας την πλοκή με τρόπο αριστοτεχνικό οδηγεί σε μια ανατροπή που αλλάζει δραματικά τα δεδομένα, χωρίς όμως να χάνει ούτε κατ’ ελάχιστον από την ουσία του. Μελλοντολογικό όσο και επίκαιρο, μελαγχολικό όσο και αισιόδοξο, το φιλμ του Ντάνκαν Τζόουνς μας πηγαίνει σε ένα διαστημικό ταξίδι ενδοσκόπησης στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού ..και της ανθρώπινης φύσης.
ΚΡΙΤΙΚΕΣ:
ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΧΑΜΗΛΩΝ ΤΟΝΩΝ, ΜΕ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑ ΤΑΙΝΙΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΛΟΥ ΚΑΙΡΟΥ. ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΚΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΟ ΤΟΥ ΝΤΕΙΒΙΝΤ ΜΠΑΟΥΙ, Ο ΟΠΟΙΟΣ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΘΗΝΑ ΣΤΙΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΗΤΣΗΣ ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ
«…ο Τζόουνς καταφέρνει να δημιουργήσει την κατάλληλη, κλειστοφοβική, καταπιεστική ατμόσφαιρα, να αναπτύξει συναρπαστικές ιδέες και, ταυτόχρονα, να θέσει και μερικά ουσιαστικά φιλοσοφικά θέματα. Μια μικρή επιτυχία του κινηματογράφου της επιστημονικής φαντασίας. Δείτε την! ΝΙΝΟΣ ΦΕΝΕΚ ΜΙΚΕΛΙΔΗΣ –ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!