Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010

Κατασκευή νέου υπόγειου παρκινγκ στην πόλη των Τρικάλων.

Κατατέθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ο φάκελος της μελέτης για την κατασκευή υπόγειου πάρκινγκ αυτοκινήτων στην πλατεία στην συμβολή των οδών Όθωνος, Γαριβάλδη και Απόλλωνος (απέναντι από το παλαιό υπεραστικό ΚΤΕΛ). Το έργο αναμένεται να ξεκινήσει από τον Δήμο Τρικκαίων άμεσα ανεξαρτήτως της...
...έγκρισης της χρηματοδότησης.
Πρόκειται για έργο που αφορά στην μελέτη και κατασκευή διόρωφου υπογείου σταθμού αυτοκινήτων στην θέση που προαναφέρθηκε, χωρητικότητας 128 θέσεων στάθμευσης αυτοκινήτων.
Η διάταξη των χώρων του πάρκινγκ θα είναι ως εξής :
Το πρώτο κάτω της επιφάνειας επίπεδο θα έχει 64 θέσεις στάθμευσης μεταξύ των οποίων οι 5 θα εξυπηρετούν άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμΕΑ). Στο χώρο αυτό θα υπάρχουν οι εξής χώροι: το γραφείο κίνησης και ελέγχου του σταθμού, χώροι υγιεινής και ερμάρια προσωπικού, χώροι υγιεινής ανδρών - γυναικών για το κοινό, το ηλεκτροστάσιο και το συγκρότημα ανελκυστήρα. Επίσης, θα διαθέτει ικανοποιητικό χώρο για την αναμονή των οχημάτων κατά την είσοδό τους στον σταθμό.
Το δεύτερο κάτω της επιφάνειας επίπεδο θα έχει επίσης 64 θέσεις στάθμευσης, συγκρότημα ανελκυστήρα, χώρους υγιεινής ανδρών - γυναικών για το κοινό και χώρο μηχανοστασίου γεννήτριας.
Όλοι οι χώροι θα σημαίνονται επαρκώς με ειδικό ανεξίτηλο χρώμα σήμανσης οδοστρωμάτων σε κατάλληλο μέγεθος και γραμματοσειρά. Θα υπάρχουν βέλη που σηματοδοτούν τις πορείες των οχημάτων τόσο πάνω στους διαδρόμους όσο και πάνω στις ράμπες, οι θέσεις στάθμευσης οριοθετούνται από γραμμές κατάλληλου πάχους και αναγράφεται η ονομασία κάθε θέσης με ευκρινή γραμματοσειρά τόσο πάνω στο οδόστρωμα όσο και στον τοίχο.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.990.121,19 ευρώ.
Το συγκεκριμένο έργο πέραν της αντιμετώπισης των σημαντικών κυκλοφοριακών προβλημάτων αναμένεται να εξυπηρετήσει μεγάλο αριθμό πολιτών που αναγκαστικά προσέρχονται το κέντρο της πόλης.
Ο χώρος στάθμευσης θα ανεγερθεί σε ιδιαίτερα κομβικό σημείο στην πόλη των Τρικάλων (στην πλατεία του πρώην ΚΤΕΛ, στο οικοδομικό τετράγωνο που ορίζεται από τις οδούς Όθωνος, Γαριβάλδη και Απόλλωνος), δεδομένου ότι θα ανεγερθεί στο κέντρο της πόλης, σε ιδιαίτερα κοντινή απόσταση από το Δημαρχείο της πόλης, το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων αλλά και τους βασικούς εμπορικούς δρόμους των Τρικάλων, όπως η Ασκληπιού, όπου συγκεντρώνεται ο μεγαλύτερος όγκος εμπορικών καταστημάτων και λοιπών χρήσεων αναψυχής.
Όπως είναι προφανές, η συγκεκριμένη περιοχή του Δήμου παρουσιάζει κίνηση όλους τους μήνες του έτους, ενώ οι σταθμοί αυτοκινήτων που λειτουργούν σε κοντινή απόσταση (π.χ. υπαίθριος σταθμός επί της οδού Κανούτα, χωρητικότητας 40-50 θέσεων) παρουσιάζουν πληρότητα 100% στις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και με πολύ υψηλή ζήτηση, τα δε φαινόμενα διπλοπαρκαρίσματος είναι πολύ συχνά.
Με βάση τα παραπάνω είναι εμφανές ότι στην συγκεκριμένη περιοχή υπάρχει μεγάλη έλλειψη χώρων στάθμευσης και κατά συνέπεια αναμένεται να μην υπάρξει πρόβλημα για την βιώσιμη λειτουργία της μονάδας και κατ΄ επέκταση της επένδυσης.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!