Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Κ. Μητσοτάκης: Χαμένα χρόνια η διακυβέρνηση Καραμανλή

Κατά του Κώστα Καραμανλή στράφηκε ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Alter. «Χάσαμε πεντέμιση πολύτιμα χρόνια....


Η κυβέρνηση Καραμανλή έχει την ευθύνη ότι ενώ ανέλαβε σε πολύ καλύτερες συνθήκες σε σχέση με τι σημερινές, άλλα έλεγε και άλλα έκανε», είπε ενώ εκφράστηκε με θετικό τρόπο για την κυβέρνηση του κ. Παπανδρέου.
Όσο για τον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε για μία ακόμη φορά να μιλήσει, λέγοντας μόνο ότι είναι πρόωρο να κρίνουμε τη νέα ηγεσία της ΝΔ. «Όπως δίνω χρόνο στην κυβέρνηση, έτσι δίνω χρόνο και στον κ. Σαμαρά. Είναι πρόωρο να τον κρίνουμε» περιορίστηκε να αναφέρει.
Ο επίτιμος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι ο ίδιος δε ζήτησε ποτέ τη σύσταση εξεταστικών επιτροπών, ενώ για το ζήτημα της χρηματοδότησης των ιδρυμάτων των πρώην πρωθυπουργών, είπε ότι στοιχίζουν μόνο 1 εκατ. ευρώ το χρόνο και η οικονομία δε σώζεται από αυτά τα χρήματα. Ερωτηθείς σχετικά, τάχθηκε ωστόσο υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων, αναφέροντας μάλιστα πως «όλοι παίξανε με τους αριθμούς» εκτός από την δική του κυβέρνηση.
«Δεν πρότεινα στη συνέντευξή μου στο mega κυβέρνηση συνεργασίας αλλά κυβέρνηση με συμμετοχή όλου του ΠΑΣΟΚ. Με στελέχη όπως ο Λουκάς Παπαδήμος και άλλοι, η οποία κυβέρνηση θα ξεκαθάριζε την πολιτική του κόμματος. Εάν ο Αλ. Παπαδόπουλος ήταν υπ. Οικονομίας τα πράγματα θα πήγαιναν πολύ πιο γρήγορα», τόνισε. «Όταν υπάρχουν έκτακτες συνθήκες, λαμβάνεις και έκτακτα μέτρα» είπε και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών. Το ΠΣΑ που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ξέρω αν έπεισε τους Ευρωπαίους ή τους Έλληνες, επεσήμανε.
Να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί προσφέρθηκε και ο ίδιος ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ σχετικά με την κρίση στην οικονομία, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος κοινωνικής αναταραχής.
«Ακόμα και τα φιλοκυβερνητικά μέσα πιέζουν την κυβέρνηση και συχνά σε εφημερίδες όπως Τα Νέα και η Ημερησία, διαβάζω πράγματα με τα οποία συμφωνώ», είπε. «Ο πρωθυπουργός πρέπει να πει ότι δεν ισχύουν οι προεκλογικές του υποσχέσεις. Δεν πρέπει να εντείνουμε τους κομματικούς ανταγωνισμούς αλλά να φανούμε χρήσιμοι, κινδυνεύουμε να γίνουμε Αργεντινή» τόνισε και κατέληξε ότι την εξεταστική για τα στατιστικά στοιχεία τη χρειάζεται η ΝΔ.Αποστάσεις Γιαννάκου από τη γραμμή ΣαμαράΤην αντίθεσή της στην πολιτική όξυνση που επιχειρεί η αξιωμτική αντιπολίτευση εξέφρασε ουσιαστικά η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττα Γιαννάκου, η οποία κράτησε ξεκάθαρες αποστάσεις από τις βολές του κ. Σαμαρά περί «ακυβερνησίας». «Δεν υπάρχει θέμα ακυβερνησίας. Ακυβερνησία σημαίνει να λείπει ο πρωθυπουργός, να μην υπάρχουν εντολές. Εάν υπάρχουν εσωτερικές διαφορετικές οπτικές και ο πρωθυπουργός προσπαθεί να επιβάλει μια άλλη γραμμή, αυτό μπορεί να δημιουργεί τριγμούς. Αλλά ακυβερνησία όχι...», δήλωσε χθες στο ραδιοφωνικό Κανάλι 1 και πρόσθεσε με έμφαση ότι «καμία κυβέρνηση δεν προλαβαίνει στις πρώτες 100 ημέρες να κάνει πραγματικό έργο...».
«Είναι πολύ βαριά η κουβέντα για “κατάσταση ακυβερνησίας”» δήλωσε και ο αναπληρωτής τομεάρχης για τα θέματα της Οικονομίας της ΝΔ, Θ. Καράογλου, ο οποίος, όμως, πρόσθεσε αμέσως μετά ότι «μετά τις 100 ημέρες, οι αυξημένες προσδοκίες του ελληνικού λαού δεν έχουν επαληθευθεί».
Πηγή: tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!