Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Ποιοι ορίζονται: ΥΠΕ και Πρ. ΟΚΑΝΑ, ορισμός Διοικητή-Υποδιοικητή ΕΚΕΠΥ, Προέδρου-Αντιπροέδρων ΕΚΑΒ και Πρ. Κ.Ψ.Υ.

Επιστολές Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης προς τον Πρ. Επιτροπής Κοινων. Υποθέσεων της Βουλής με τις προτάσεις για τις θέσεις των Διοικητών των 7 ΥΠΕ και Πρ. ΟΚΑΝΑ, ορισμός Διοικητή-Υποδιοικητή ΕΚΕΠΥ, Προέδρου-Αντιπροέδρων ΕΚΑΒ και Πρ. Κ.Ψ.Υ. ...
Α. Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με επιστολή προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό κατέθεσε την πρόταση για τις θέσεις των Διοικητών των επτά Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας, οι οποίοι επελέγησαν σύμφωνα με τις διαδικασίες της Ανοικτής Διακυβέρνησης.Αναλυτικά προτείνονται:-Για την 1η ΥΠΕ (Αττικής) ο κ. Αναστάσιος Χατζής.-Για την 2η ΥΠΕ (Πειραιά και Αιγαίου) η κα Χριστίνα Παπανικολάου. -Για την 3η ΥΠΕ (Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας) ο κ. Χρήστος Ζηλίδης. -Για την 4η ΥΠΕ (Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) ο κ. Αριστείδης Μπουσουλέγκας. -Για την 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας) ο κ. Πέτρος Τομάρας. -Για την 6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νησιών, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας) ο κ. Παναγιώτης Γκούμας. -Για την 7η ΥΠΕ (Κρήτης) ο κ. Εμμανουήλ Φραγκιαδουλάκης.
Β. Η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου με επιστολή της προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής προτείνει για Πρόεδρο του Οργανισμού Καταπολέμησης και Αντιμετώπισης Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) την κα Μινέρβα-Μελπομένη (Μένη) Μαλλιώρη, σύμφωνα με τις διαδικασίες της Ανοικτής Διακυβέρνησης.
Γ. Στο πλαίσιο της διαδικασίας της Ανοικτής Διακυβέρνησης επελέγησαν, και ορίζονται από την Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Mαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: -Διοικητής του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας ( ΕΚΕΠΥ) ο κ. Δημήτριος Πύρρος και Υποδιοικητής ο κ. Ιωάννης Ξενέλης.- Πρόεδρος του ΕΚΑΒ ο κ. Ιωάννης Ροτζιόκος και Αντιπρόεδροι οι κ. Παναγιώτης Τζανετής και Παναγιώτης Κορμάς-Πρόεδρος του Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής ο κ. Νικηφόρος Αγγελόπουλος.
Ακολουθούν συνοπτικά βιογραφικά:
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΧΑΤΖΗΣ Γεννήθηκε το 1950 , Παιδίατρος, έχει διατελέσει Μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και Πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Παίδων "Η Αγία Σοφία.
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ Γεννήθηκε το 1952, Βιοπαθολόγος, έχει διατελέσει Πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Γενική Γραμματέας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης, Πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, μέλος του Δ.Σ. του "Θριασίου" και είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΗΛΙΔΗΣΓεννήθηκε το 1960, είναι Επίκουρος Καθηγητής του Α΄ ΤΕΙ Λάρισας, έχει διατελέσει Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΠΕΣΥΠ Θεσσαλίας και Πρόεδρος-Γενικός Διευθυντής του ΠΕΣΥΠ Ηπείρου.
ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΠΟΥΣΟΥΛΕΓΚΑΣ Γεννήθηκε το 1945, Επίκουρος Καθηγητής Χειρουργικής Α.Π.Θ. και έχει διατελέσει Αναπληρωτής Πρόεδρος ΚΕΣΥ, Μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος ΕΔΠ του Α.Π.Θ., Πρόεδρος του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και Γενικός Διευθυντής Β' ΠΕΣΥ.
ΠΕΤΡΟΣ ΤΟΜΑΡΑΣ Γεννήθηκε το 1955, καθηγητής Μάρκετινγκ ΤΕΙ Αθήνας και έχει διατελέσει αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Περιφερειακού Νοσοκομείου Αθηνών "Ο Άγιος Σάββας" και Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΟΥΜΑΣΓεννήθηκε το 1948, Διευθυντής της Πανεπιστημιακής Ωτορινολαρρυγγολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Πατρών ΩΡΛ και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Στέγης Υγειονομικών Ελλάδος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας ΩΡΛ Εταιρείας και Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Πανεπιστημίου Πατρών.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΦΡΑΓΚΙΑΔΟΥΛΑΚΗΣΓεννήθηκε το 1945, Iατρός Aκτινολόγος, έχει διατελέσει Bουλευτής Ηρακλείου και Πρόεδρος του Βενιζέλειου-Πανάνειου Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και Αντιδήμαρχος Ηρακλείου.
ΜΙΝΕΡΒΑ-ΜΕΛΠΟΜΕΝΗ ΜΑΛΛΙΩΡΗ Γεννήθηκε το 1952, Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αντιπρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, έχει διατελέσει Ευρωβουλευτής, Ειδική Σύμβουλος στο Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ την περίοδο 1997-1999.
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΥΡΡΟΣ Γεννήθηκε το 1961, Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών Κεντρικής Υπηρεσίας ΕΚΑΒ, Ορθοπεδικός Χειρουργός, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Οργάνωσης για την Ιατρική Επειγόντων Περιστατικών και Καταστροφών (WADEM), Μέλος του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας και έχει διατελέσει Ιατρικός Διευθυντής Τομέα Εγκαταστάσεων και Διευθυντής Πολυκλινικής του "Αθήνα 2004" καθώς και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος των "Γιατρών Χωρίς Σύνορα".
ΙΩΑΝΝΗΣ ΞΕΝΕΛΗΣ Γεννήθηκε το 1946, Ιατρός ΩΡΛ, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει διατελέσει Πρόεδρος της Νεύρο-ωτολογικής Εταιρείας και Μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Εταιρείας ΩΡΛ.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΟΤΖΙΟΚΟΣΓεννήθηκε το 1953, Διευθυντής της Αντιφυματικής Μονάδας Πνευμονολογίας- Φυματιολογίας του Νοσοκομείου "Αγία Όλγα" και έχει διατελέσει Διοικητής- Πρόεδρος του Νοσοκομείου "Ασκληπιείο Βούλας", Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών "Η Σωτηρία" και Γενικός Γραμματέας της ΕΙΝΑΠ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΝΕΤΗΣ Γεννήθηκε το 1951 ετών, Επιμελητής Α΄- Γενικός Χειρουργός, έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου και Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΡΜΑΣ Γεννήθηκε το 1968, Xειρουργός Oρθοπεδικός, Mέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Γεννήθηκε το 1943, Καθηγητής Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!