Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στο Δήμο Φαρκαδόνας

Του Θανάση Μεριβάκη
Ενώ το τοπίο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλάζει, ο Δήμος Φαρκαδόνας μοιάζει αδύναμος και ανήμπορος να παρακολουθήσει τις εξελίξεις. Παραμένει όμηρος μιας μικροπολιτικής νοοτροπίας η οποία διέπει τον δήμαρχο κ. Τόλιο και την παρούσα δημοτική αρχή.
Οι υπηρεσίες του Δήμου μας υπολειτουργούν με την ανοχή του...
...δημάρχου, οι δημότες μας ταλαιπωρούνται και η καθημερινότητά τους γίνεται ολοένα πιο δύσκολη. Την ίδια ώρα κανένα αναπτυξιακό έργο δεν προχωράει, δεν κατατίθεται μια ολοκληρωμένη στρατηγική για τον Δήμο μας, ο οποίος μέχρι και πριν τρία χρόνια ήταν πρωτοπόρος σε όλα τα επίπεδα, εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες και προτάσεις.
Ο κ. Τόλιος λειτουργεί όπως ο ίδιος νομίζει σωστό, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανέναν, απαξιώνοντας θεσμούς και όργανα όπως το Δημοτικό Συμβούλιο.
Αυτή τη κατάσταση δεν μπορούμε εμείς να την ανεχτούμε. Δεν την ανέχονται οι ίδιοι οι συνδημότες μας οι οποίοι με κάθε ευκαιρία εκφράζουν τη δυσφορία τους για τη Δημοτική Αρχή.
Ζητήσαμε πριν λίγες μέρες να κληθεί το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης και να ελέγξει την διαχείριση του Δήμου μας από το 2002 ακόμη, μέχρι και σήμερα. Να ελέγξει δηλαδή και τη δικιά μας δημαρχιακή περίοδο. Εμείς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα και γι’ αυτό το ζητούμε. Ξέρουμε, όπως ξέρουν και αναγνωρίζουν και οι συνδημότες μας ότι την περίοδο 2003-2006 κάναμε το χρέος μας, εφαρμόζοντας μια ορθή πολιτική που έκανε τον Δήμο μας ισχυρό. Η σημερινή δημοτική αρχή τι φοβάται και απορρίπτει ένα τέτοιο ενδεχόμενο; Ας μας πει. Μήπως οι "αποφάσεις δημάρχου" για απευθείας αναθέσεις, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση της δημαρχιακής επιτροπής ή του δημοτικού συμβουλίου, "κρύβουν" κάτι; Μήπως το γεγονός ότι με "αποφάσεις δημάρχου" υπήρξαν απευθείας αναθέσεις ύψους, μόνο για το 2007-2008, 450.000 Ευρώ (!!!) λέει πολλά. Καλούμε την δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο, έστω και τώρα, να συναινέσουν και να καλέσουμε τους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης στον Δήμο Φαρκαδόνας. Αν το αρνηθεί και πάλι, είναι σαν να παραδέχεται πως… έχει πολλά να κρύψει.

*Ο κ. Θανάσης Μεριβάκης, είναι πρώην δήμαρχος Φαρκαδόνας-επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!