Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2010

Δύο νέοι κόμβοι στα Τρίκαλα

Τους δύο νέους κόμβους, δηλαδή στην συμβολή της οδού Καλαμπάκας με τον περιφερειακό της δυτικής παράκαμψης των Τρικάλων και στην γέφυρα Πάσχου δίπλα από το παλιό εργοστάσιο Δερπανόπουλου επισκέφθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο κ. Στέφανο Σακκά και...
...την μηχανικό του Δήμου κ. Σούλα Μπράκη.
Στον υπό διαμόρφωση κόμβο της δυτικής παράκαμψης των Τρικάλων με την οδό Καλαμπάκας εξετάστηκαν οι πιθανές λύσεις που μπορούν να δοθούν προκειμένου να υπάρξει ομαλή διέλευση των οχημάτων προς όλες τις κατευθύνσεις. Στην επιτόπια επίβλεψη από τους αρμόδιους του Δήμου εξετάστηκαν τα ενδεχόμενα κατασκευής κυκλικής νησίδας στον κόμβο ή της τοποθέτησης φωτεινών σηματοδοτών, ως λύσης για την ασφαλή διέλευση των τροχοφόρων.
Να σημειωθεί ότι στον κόμβο αυτό η κυκλοφορία των οχημάτων αναμένεται να είναι αρκετά αυξημένη καθώς θα συνεχίσει να αποτελεί μία από τις εισόδους και εξόδους της πόλης και ταυτόχρονα θα εξυπηρετεί και τα οχήματα που θα συνεχίζουν την περιφερειακή οδό προς τα δυτικά (Πύλη κ.λπ.). Με την ολοκλήρωση μάλιστα της δυτικής αυτής παράκαμψης των Τρικάλων «κλείνει» ολοκληρωτικά ο περιφερειακός δακτύλιος της πόλης και βέβαια αναμένεται να «ανασάνει» η κυκλοφορία στο εσωτερικό των Τρικάλων.
Επίσης, σύμφωνα με την Διεύθυνση Ελέγχου Κατασκευής Έργων (ΔΕΚΕ) της Περιφέρειας Θεσσαλίας, ο προϋπολογισμός της μελέτης για την ολοκλήρωση των έργων του Περιφερειακού Δακτυλίου των Τρικάλων ανέρχεται στα 3.600.000 ευρώ.
Όσον αφορά τον κόμβο στην γέφυρα Πάσχου, τα έργα κατασκευής της κυκλικής νησίδας έχουν ολοκληρωθεί και απομένει η εγκατάσταση ηλεκτροφωτισμού και πρασίνου. Με την διαμόρφωση αυτή στον κόμβο, εξυπηρετείται με τον καλύτερο τρόπο η κυκλοφορία των οχημάτων και παράλληλα έχουν ελαχιστοποιηθεί οι κίνδυνοι των διερχόμενων πεζών, καθώς τα αυτοκίνητα μειώνουν κατά πολύ την ταχύτητά τους.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!