Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2010

Αντιπροσωπεία της Σχολής Δομικών Έργων του Τ.Ε.Ι. επισκέφθηκε σήμερα τον Δήμαρχο Τρικκαίων.

Το δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο, επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του αντιπροσωπεία της Σχολής Δομικών Έργων του Τ.Ε.Ι. με επικεφαλής τον Διευθυντή κ. Λάμπρο Σδρόλια. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο καθηγητής-συνεργάτης του Τ.Ε.Ι. κ. Αθανάσιος Καραμπέκος, ο καθηγητής κ. Χρήστος Ζιώζιας, ο καθηγητής κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος και...
...η Αντιδήμαρχος κ. Ελένη Αργυροπούλου.
Τα θέματα που τέθηκαν από την αντιπροσωπεία του ΤΕΙ και συζητήθηκαν στη σύσκεψη αφορούσαν:
- Το κτιριακό ζήτημα, θέμα που δεδομένης της ανάπτυξης και εξέλιξης της σχολής, θα πρέπει να επιλυθεί προκειμένου να προχωρήσει καλύτερα η οργάνωση του τμήματος. Στο θέμα αυτό ο Δήμαρχος ενημέρωσε ότι με την κατασκευή του νέου κτιρίου από την δωρεά του κ. Παντελιδάκη θα μπορέσει να απελευθερωθεί κτίριο που σήμερα φιλοξενεί κάποιο Γυμνάσιο ή Λύκειο όπου προοπτικά μπορεί να ανακατασκευαστεί για να φιλοξενήσει την Σχολή Δομικών Έργων.
Μέχρι τότε, ο Διευθυντής του ΤΕΙ ζήτησε να μπορεί η σχολή να χρησιμοποιεί κατά τις απογευματινές ώρες κάποιες αίθουσες του 4ου Γυμνασίου προκειμένου να λειτουργούν εκεί τα εργαστήρια της σχολής. Το ενδεχόμενο αυτό συμφωνήθηκε να συζητηθεί διεξοδικά σε σύσκεψη που να πραγματοποιηθεί την επόμενη εβδομάδα παρουσία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των εκπαιδευτικών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 4ου Γυμνασίου Τρικάλων.
- Από την διεύθυνση του ΤΕΙ ζητήθηκε να δρομολογηθεί μία ακόμη εβδομαδιαία γραμμή του Αστικού ΚΤΕΛ προς την σχολή προκειμένου να εξυπηρετούνται οι σπουδαστές. Το θέμα αυτό θα τεθεί στον πρόεδρο του Αστικού ΚΤΕΛ προκειμένου να επιλυθεί άμεσα.
- Επίσης τέθηκε η ιδέα της ίδρυσης ενός Ερευνητικού Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πηγών Ενέργειας, ένα θέμα στο οποίο ο κ. Ταμήλος αντιπρότεινε την δημιουργία ενός ακόμη παρεμφερούς τμήματος στο ΤΕΙ, και συγκεκριμένα μιας σχολής με αντικείμενο την οικονομία της οικοδομικής κατασκευής. Πάντως στο θέμα αυτό συμφωνήθηκε να υπάρξει μεγαλύτερη διερεύνηση και μελέτη και κατόπιν να συζητηθεί εκ νέου.
Να σημειωθεί ότι η Σχολή Δομικών Έργων είναι από τις πιο ελκυστικές σχολές ΤΕΙ με αντίστοιχο αντικείμενο στην Ελλάδα και ήδη από τον πρώτο χρόνο θα φοιτούν περί τους 150 σπουδαστές.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!