Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

Το υπόμνημα των κατοίκων του Αγίου Προκοπίου προς τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Αλέξιο.

Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α
Κατοίκων δ.δ Αγίου Προκοπίου Δήμου Πύλης - Τρικάλων
Σεβασμιότατε,
Στη γενική συνέλευση του χωριού μας που πραγματοποιήθηκε την 22α Μαρτίου 2010 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:30 στο χώρο του δημοτικού σχολείου Αγίου Προκοπίου εμείς οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος σύσσωμοι, παρουσία του Δημάρχου Πύλης κ. Κωνσταντίνου Κουφογάζου, του Αντιδημάρχου Πύλης κ. Ιωάννη Σουφλιά, δημοτικών συμβούλων, του προέδρου του Τ.Σ. κ. Αχιλλέα Μπλάτσα και τοπικών συμβούλων
εκφράζουμε:...
...την απογοήτευσή μας και διατρανώνουμε την αντίθεσή μας στον τρόπο λειτουργίας του μοναστηριού από την εν γένει συμπεριφορά τον μοναχών. Το χωριό μας είναι ανάστατο. Οι κάτοικοι, ο Δήμος και η Νομαρχία έχουν συμβάλλει τα μέγιστα για την αναστήλωση, την επισκευή και την συντήρηση του μοναστηριού από το έτος 1986. Προσωπική εργασία των κατοίκων συνέβαλε τα μέγιστα στη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Από τον Αύγουστο του 2009 με την προσέλευση των μοναχών, έχει αποκοπεί τελείως ο συνδετικός κρίκος συνύπαρξης της λειτουργίας του μοναστηριού με την τοπική κοινωνία του τοπικού διαμερίσματος. Ακούγονται πολλά. Εκτιμούμε ότι κάποιες αποκαλύψεις των κατοίκων απεικονίζουν την αλήθεια και πρέπει να τις σεβαστείτε.
Θεωρούμε ότι οι μοναχοί είναι ένα κομμάτι της εκκλησίας. Στην εκκλησία όμως ανήκουν και οι κοινωνίες και πρέπει να λαμβάνονται υπόψη, διαφορετικά επηρεάζεται η συνοχή της.
Από καιρό σας έχουμε ενημερώσει ότι δεν έχουμε καμία πρόσβαση. Έχουμε αποκλειστεί από την λειτουργία του μοναστηριού όπου οι κάτοικοι του χωριού είμαστε άρρηκτα συνδεδεμένοι για πολλές δεκαετίες. Έθιμα του χωριού μας κινδυνεύουν να καταργηθούν. Διενέξεις βρίσκονται σε εξέλιξη. (ύδρευση, διέλευση από το χώρο). Υπηρέτες της εκκλησίας είμαστε Όλοι μας, μοναχοί και κάτοικοι. Φαίνεται ότι είμαστε ανεπιθύμητοι σύμφωνα με τα λεγόμενα των μοναχών προς τους κατοίκους στο συγκεκριμένο χώρο. (τέλεση κοινωνικών και εκκλησιαστικών εκδηλώσεων). Η συμπεριφορά τους έχει προσβάλει, αναστατώσει και απογοητεύσει τους κατοίκους. Εκτιμούμε ότι εκφράζουν την υπερβολή και οι υπερβολές απ 'όπου κι αν προέρχονται είναι επικίνδυνες και ενοχλητικές.
Για να αποφευχθούν τυχόν υπερβολές που θα βλάψουν ανεπανόρθωτα και θα αλλοιώσουν την εικόνα του μοναστηριού και του χωριού για το παρόν αλλά και για το μέλλον ζητάμε να αναλάβετε από μέρους σας πρωτοβουλίες για την εκτόνωση του προβλήματος που δημιουργήθηκε.
Έχουμε εμπιστοσύνη στην ηγεσία της εκκλησίας του νομού μας και εκτιμούμε ότι θα δώσετε την πρέπουσα λύση.
Με σεβασμό
Για την Γενική Συνέλευση
του δ.δ. Αγίου Προκοπίου
Ο Πρόεδρος Αγίου Προκοπίου
Αχιλλέας Μπλάτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!