Πέμπτη 18 Μαρτίου 2010

Μονάκριβη

Από την Πέμπτη
θα προβάλλεται καθημερινά στην αίθουσα
του Δημοτικού Κινηματογράφου στον Μύλο Ματσόπουλο,
η ταινία
Μονάκριβη...


Ώρες προβολών: καθημερινά 20.00 και 22.15

Σκηνοθεσία: ΛΙ ΝΤΑΝΙΕΛΣ
Ηθοποιοί: ΠΟΛΑ ΠΑΤΟΝ, ΓΚΑΜΠΟΥΡΙ ΣΙΝΤΙΜΠΕ, ΜΟ ΝΙΚ, ΜΑΡΑΙΑ ΚΑΡΕΙ.

• 2 Όσκαρ 2010 Β' Γυναικείου Ρόλου & Διασκευασμένου Σεναρίου
• Χρυσή Σφαίρα Β΄ Γυναικείου Ρόλου
• 3 Βραβεία στο Φεστιβαλ Sundance
• Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Τορόντο
• Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Σαν Σεμπαστιάν

Όταν στα 16 της, η Precious μαθαίνει να διαβάζει και να γράφει, ένας καινούργιος κόσμος ανοίγεται μπροστά της. Ένας κόσμος όπου, επιτέλους, μπορεί να μιλήσει, να εξομολογηθεί όσα την πνίγουν. Ένας κόσμος όπου όλα τα κορίτσια μπορούν να είναι όμορφα, δυνατά, ανεξάρτητα. Σαν την Precious.
ΚΡΙΤΙΚΕΣ:
“Μερικές φορές, μια ταινία πρέπει να σε ρίξει πολύ χαμηλά για να σε ανυψώσει μετά στ’ αλήθεια”, έγραψε ο Scott Foundas στη Village Voice και είναι αλήθεια πως δύσκολα γίνονται ταινίες με ήρωες σαν την Precious. Η πιο πολυσυζητημένη ταινία της χρονιάς στο Sundance είναι ταυτόχρονα τρομακτικά ανησυχητική και συγκινητικά εμπνευσμένη. Ο Λι Ντάνιελς δημιουργεί ένα must see πορτραίτο των απόκληρων της ζωής, που είναι εντελώς ακαταμάχητο. “Το Precious είναι τόσο δυνατό και ασυνήθιστο, που είναι προορισμένο να υπερβεί το παραδοσιακό φράγμα των “μαύρων ιστοριών” και να συζητηθεί από ένα ευρύτερο κοινό, πολύ πιο γρήγορα από ότι κάποιος θα φανταζόταν” (Mike Goodridge, Screen International). Ένας αστικός εφιάλτης με περίσσευμα ψυχής, το Precious μοιάζει με διαμάντι – διαυγές, λαμπερό, αλλά τόσο σκληρό...”Το Precious είναι θαρραλέο και ασυμβίβαστο, ένα καλά χτυπημένο κοκτέιλ απελπισίας και ελπίδας. Όλοι όσοι εμπλέκονται αξίζουν το θαυμασμό, επειδή δημιούργησαν μια ταινία τόσο επικίνδυνη και, εντέλει, τόσο εξυψωτική... Μια ταινία που θα αγαπηθεί” (John Anderson – Variety).
Χρόνια είχα να δω στο σινεμά ή και στο θέατρο αν θέλετε μια τόσο αυθεντικά ποιητική ηρωίδα όσο η ηρωίδα αυτού του έργου. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια, απλώς μην το χάσετε…» Ιάσονας Τριανταφυλλίδης - ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ
Το σπαραχτικό δράμα μιας απελπισμένης, χωρίς μέλλον, νεαρής Αφροαμερικανίδας, δοσμένο με δύναμη και με συγκινητική ερμηνεία από την Γκαμπούρι Σιντίμπε.»
Νίνος Φενέκ Μικελίδης - ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
«Ένα φιλμ κοινωνικό μανιφέστο, που μας δείχνει πως το αληθινό αμερικάνικο σινεμά είναι εκτός Χόλιγουντ. Το αλάτι της γης είναι οι απόκληροι. Μονάκριβη ομορφιά μέσα σε κοινωνίες-αποχωρητήρια. Τολμάει και φτύνει την γκλάμουρ ψευτιά.» Παύλος Κάγιος - ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!