Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Παρέμβαση Λέγκα για 5ο Δημοτικό Καλαμπάκας και Λαϊκές Κατοικίες Φαρκαδόνας.

Την έγκριση δαπάνης για την πληρωμή κατασκευής βασικών υποδομών στις Λαϊκές Κατοικίες Δήμου Φαρκαδόνας καθώς και το θέμα της λειτουργίας του 5ου δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας προώθησε στη Βουλή, ο βουλευτής...
...της Νέας Δημοκρατίας Ν. Λέγκας.
Συγκεκριμένα, με την πρώτη αναφορά, ο πρώην Υφυπουργός επικαλούμενος σχετικό υπόμνημα της Νομαρχίας Τρικάλων, ζητά από την αρμόδια Υπουργό Υγείας διευκρινήσεις, για τη μη έγκριση δαπάνης για την πληρωμή κατασκευής βασικών υποδομών στις Λαϊκές Κατοικίες Δήμου Φαρκαδόνας.
Σύμφωνα με το υπόμνημα, μέχρι σήμερα, και παρά το γεγονός ότι οι εργασίες για τη λειτουργία του συγκροτήματος κατοικιών για τη στέγαση αστέγων και απόρων οικογενειών ολοκληρώθηκαν, και έγινε η εγκατάσταση των επτά αναγνωρισμένων δικαιούχων οικογενειών, ξεκίνησε δε η διαδικασία αναγνώρισης των υπολοίπων δεκατριών, δεν εστάλη καμία πίστωση για την κατασκευή βασικών υποδομών όπως τα δίκτυα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, η κατασκευή δρόμου πρόσβασης και η διαμόρφωση αύλειου χώρου. Η δαπάνη του έργου, σύμφωνα με τη Ν.Α Τρικάλων, ανέρχεται στο ποσό των 289.588,81 ευρώ.
Η δεύτερη παρέμβαση του Ν. Λέγκα απευθύνεται στις Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και έχει σχέση με την επίλυση του προβλήματος στέγασης του 5ου Δημοτικού σχολείου Καλαμπάκας το οποίο σήμερα, αναγκαστικά, λειτουργεί, με τα όποια προβλήματα αυτό συνεπάγεται, σε χώρο ενός νηπιαγωγείου.
Από το πολιτικό γραφείο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!