Τρίτη 20 Απριλίου 2010

Εντοπίστηκε γιάφκα με βαρύ οπλισμό

Την κεντρική «γιάφκα» του Επαναστατικού Αγώνα πιστεύει ότι εντόπισε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Πρόκειται για διαμέρισμα του 5ου ορόφου σε πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Αιγίνης 8 και Λευκάδος, στην Κυψέλη. Σύμφωνα με την αστυνομία, σε διαμέρισμα εντοπίστηκε οπλισμός.
Δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για...
...εντοπισμό Καλάζνικοφ, ενός οπλοπολυβόλο MP5 και ενός ρουκετοβόλο RPG, το οποίο φέρεται να είχε χρησιμοποιηθεί στην επίθεση κατά της αμερικανικής πρεσβείας το 2007. Η αστυνομία δεν έχει ακόμη προχωρήσει σε επίσημες ανακοινώσεις.
Το χώρο φέρεται να είχε νοικιάσει μέλος της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», με την ταυτότητα Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος, όνομα το οποίο είχε χρησιμοποιηθεί και στο γκαράζ στον Καρέα. Η πολυκατοικία εκκενώθηκε προληπτικά και οι ένοικοι μεταφέρθηκαν σε κεντρικό ξενοδοχείο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Υπενθυμίζεται ότι στο αυτοκίνητο του κατηγορούμενου για συμμετοχή στον «Επαναστατικό Αγώνα» Κωνσταντίνου Γουρνά βρέθηκαν τρεις πλαστές αστυνομικές ταυτότητες στα ονόματα Δημοσθένης Μανδαλώζης, οι δύο εξ΄αυτών, και Αναστάσιος Γριβοκωστόπουλος η άλλη.
Το διαμέρισμα, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στα δικαστήρια της Ευελπίδων, είχε νοικιαστεί εδώ και πέντε χρόνια. Σημειώνεται μάλιστα, ότι το πρώτο χτύπημα του Επαναστατικού Αγώνα έγινε στα δικαστήρια, στις 5 Σεπτεμβρίου 2003 με δύο βόμβες και αποτέλεσμα έναν αστυνομικό τραυματία.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. φαίνεται να έφτασε στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μέσω της εφορίας, καθώς μετά την ανακάλυψη των ψεύτικων ονομάτων που χρησιμοποιούσε η οργάνωση, έψαχνε μέσω φορολογικών δηλώσεων τα μισθωτήρια συμβόλαια όπου είχαν κατατεθεί σε αυτά τα ονόματα.
Με ενδιαφέρον αναμένονται τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης στα όπλα που βρέθηκαν, τα οποία θα δώσουν τις οριστικές απαντήσεις για το αν αυτά έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις την ευθύνη των οποίων έχει αναλάβει ο Επαναστατικός Αγώνας.

Πηγή: http://tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!