Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Συνεχίζεται με επιτυχία η 1η Συνάντηση Θεατρικών Σχημάτων Θεσσαλίας.

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ
διοργανώνει για πρώτη φορά το Theatro thes-festival (Thessaly theatre festival) ήτοι την 1η Συνάντηση Θεατρικών Σχημάτων Θεσσαλίας.
Στοχεύοντας στην σύμπραξη των καλλιτεχνών της περιφέρειας Θεσσαλίας πραγματοποιείται η 1η Συνάντηση...
...Θεατρικών Σχημάτων Θεσσαλίας. Από την άλλη το κοινό της πόλης μας θα έχει την δυνατότητα να παρακολουθήσει τις θεατρικές παραστάσεις που δημιούργησαν οι θεατρικοί οργανισμοί που δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια. Μια συνάντηση που θα λειτουργήσει επιπλέον ως αφετηρία ζυμώσεων και αναζητήσεων ανάμεσα στους καλλιτέχνες και στο κοινό, αλλά και στην δημιουργία ενός δικτύου επικοινωνίας και ανταλλαγών ανάμεσα στα θεατρικά σχήματα. Επιπλέον θα διερευνηθεί η δυνατότητα σύμπραξης και συμπαραγωγών που θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή μας. Ήδη στις 4 και 5 Μαΐου παρουσιάστηκε στην Suita art café η μουσική παράσταση «Εγώ… η άλλη»,από το Bar Theater Company του Βόλου.
Σήμερα Σάββατο 8 και αύριο Κυριακή 9 Μαΐου ώρα 21.30 θα παρουσιαστεί στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλο το σπουδαίο έργο των Δ. Κεχαίδη και Ε. Χαβιαρά., «Δάφνες και πικροδάφνες», μια παραγωγή του Θεάτρου Όψεις Καρδίτσας και του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Τιμές εισιτηρίων: Τιμή Εισιτηρίου 15 ευρώ κανονικό και 12 ευρώ φοιτητικό. Πληροφορίες 24310 20000.
Η παράσταση παίχτηκε ήδη με μεγάλη επιτυχία στο Βόλο, τη Λάρισα, την Καρδίτσα και στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, στα Εξάρχεια.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σκηνοθεσία: Νίκος Ορφανός, Σκηνικά: Ευαγγελία Κοκκίνου, Κοστούμια: Πηνελόπη Μπάμπου
ΠΑΙΖΟΥΝ: Παύλος Βησσαρίου, Γιώργος Ευγενικός, Νίκος Σκουλάς, Νίκος Ορφανός.
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ
Τρίπολη, τέλη δεκαετίας του ’70, παραμονές εκλογών. Τέσσερις τοπικοί κομματάρχες, ο Κώστας, ο Βασίλης, ο Τάσος και ο Αλέκος συγκεντρώνονται για τα συνήθη εκλογομαγειρέματα και τη μοιρασιά της εκλογικής πελατείας. Φαινομενικά. Γιατί άλλα κρύβονται πίσω από τις προφανείς σκοπιμότητες. Και αυτή τη χειμωνιάτικη νύχτα, σα θρίλερ θα ξετυλιχτούν οι αποκαλύψεις, οι ανταγωνισμοί, τα απωθημένα, και όλα μέσα από μια σάτιρα που φτάνει στην μεγάλη παθογένεια της Ελληνικής κοινωνίας: τον παραγοντισμό. Μια πολιτική κωμωδία που είναι πολύ πληθωρική για να χωρέσει σε αυτόν τον τίτλο και μόνο.
Ένα έργο ορόσημο στην ελληνική δραματουργία. Με συγκλονιστικούς στην καθαρότητά τους διαλόγους και μια δομή σχεδόν κινηματογραφική. Τριάντα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα.
Ένα έργο που διαθέτει μια επικαιρότητα συγκλονιστική στις μέρες μας, μολονότι πλησιάζει τα 30 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και διακωμωδεί την πραγματικότητα μας, μιλά για τα προβλήματα, της ανθρώπινες σχέσεις, τον παρασιτισμό και την ματαιοδοξία.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:
• 7, 8, 9 Μαΐου, ώρα 21.30 «Δάφνες και πικροδάφνες» των Δ. Κεχαΐδη και Ε. Χαβιαρά, Θέατρο Όψεις (Καρδίτσα)- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βόλου Αίθουσα Δημοτικού Κιν-φου
• 11, 12,13 Μαΐου ώρα 21.30
«Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Αντουάν ντε Σαιντ –Εξυπερύ, Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων.
Αίθουσα Δημοτικού Κιν-φου
16 Μαΐου, ώρα 21.30 «Ο σκηνοθέτης» μονόλογος του Μάκη Λαχανά, «off art productions» (Λάρισα). Αίθουσα Δημοτικού Κιν-φου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!