Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Ανακοίνωση του Τομέα Γυναικών του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας ( 9 Μαΐου 2010)

Ως Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ αφιερώνουμε τη φετινή παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας στην Αγγελική Παπαθανασοπούλου πού έχασε της ζωή της μαζί με το αγέννητο παιδί της κατά την διάρκεια της δολοφονικής εμπρηστικής επίθεσης στην...
...Τράπεζα στην οδό Σταδίου, όπου έχασαν επίσης τη ζωή τους άλλοι δύο νέοι εργαζόμενοι συνάνθρωποί μας.
Η παγκόσμια ημέρα της Μητέρας, η γιορτή της μητέρας, αποτελεί φόρο τιμής στο πρόσωπο της γυναίκας που μας έφερε στον κόσμο. Είναι αφιερωμένη στο πιο αγαπημένο πρόσωπο κάθε οικογένειας, στο δημιουργό της ζωής και της ταυτότητας κάθε ανθρώπου. Η εμπειρία της μητρότητας αποτελεί ανεξίτηλη σφραγίδα στη γυναικεία ταυτότητα.
Σήμερα οι μητέρες έχουν ιδιαίτερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν όπως τη στοιχειώδη επιβίωσή τους και των οικογενειών τους, τις αναχρονιστικές συνθήκες εργασίας, την επιβολή προτύπων και πολλαπλών κοινωνικών ρόλων -πολλές φορές αντικρουόμενων- που καλούνται να διαδραματίσουν, τη βρεφική και παιδική φροντίδα και υποστήριξη από τις αδύναμες, σε πολλές περιπτώσεις, κοινωνικές δομές.
Η μητέρα του 21ου αιώνα διεκδικεί να είναι εργαζόμενη, μορφωμένη, πολιτικοποιημένη και ενεργό μέλος της κοινωνίας των πολιτών μέσα αλλά και έξω από την οικογένεια.
Οι μητέρες και ιδιαίτερα οι εργαζόμενες μητέρες είναι σήμερα στη χώρα μας όπως και στις περισσότερες χώρες ένα από τα πρώτα θύματα της οικονομικής κρίσης. Η επιδείνωση της θέσης της μητέρας και της οικογένειας αποτελεί πλήγμα και κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή και απαιτείται να πρωτοστατήσουμε στην στήριξη της.
Ως Τομέας Γυναικών ΠΑΣΟΚ θεωρούμε ότι η αντιμετώπιση της σημερινής πολύ-επίπεδης κρίσης προϋποθέτει την αποτελεσματική και άμεση στήριξη της μητέρας. Υποστηρίζουμε και προωθούμε δυναμικά την εξισορρόπηση της επαγγελματικής οικογενειακής και κοινωνικής ζωής των γυναικών με την άμεση εφαρμογή πολιτικών, μέτρων και την υλοποίηση υποδομών και που θα στηρίζουν την γυναίκα, την εργαζόμενη, τη μητέρα, την οικογένεια, στις σημερινές δύσκολες και απαιτητικές στιγμές για τη χώρα μας.
Θέλουμε να εκφράσουμε την θλίψη μας που η γιορτή της μητέρας συνέπεσε κατά τραγική ειρωνεία, με την δολοφονία μιας νέας εργαζόμενης πριν μπορέσει να φέρει στον κόσμο το παιδί της. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την δολοφονική επίθεση, ζητούμε τη σύλληψη και παραδειγματική τιμωρία των δραστών καθώς και την αποφασιστική πολιτική καταδίκη και απομόνωση των ψευδεπίγραφων «ψευτοεπαναστατών», πού λειτούργησαν είτε ως ηθικοί αυτουργοί, είτε ως παριστάμενοι χειροκροτητές της αποτρόπεας αυτής πράξης.
ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΡΑΠΕΤΣΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!