Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Συνάντηση Ταμήλου – Βερύλη

Την διεύρυνση της συνεργασίας των δύο μεγάλων Δυτικοθεσσαλικών πόλεων αποφάσισαν οι Δήμαρχοι Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος και Καρδίτσας κ. Δομίνικος Βερύλης οι οποίοι συναντήθηκαν χθες και καθόρισαν τους κοινούς στόχους που θα...
...θέσουν τον τόπο μας σε τροχιά ανάπτυξης.
Αυτοί οι στόχοι αφορούν:
1. Την Εθνική Οδό Καρδίτσης - Τρικάλων στην οποία οι εργασίες διαπλάτυνσης θα πρέπει να ολοκληρωθούν και στον οδικό άξονα που ενώνει τις δύο πόλεις και νομούς να μπορεί να εξυπηρετήσει την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των πολιτών.
2. Την ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρομικού άξονα Παλαιοφάρσαλος - Καλαμπάκα με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 40.000.000 ευρώ και χρηματοδότηση μέσω του τομεακού προγράμματος ΕΣΠΑ.
3. Την ίδρυση και ένταξη στο ΕΣΠΑ εμπορευματικών κόμβων σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, που θα δώσουν ώθηση στην επιχειρηματική δραστηριότητα στον δυτικοθεσσαλικό χώρο.
4. Τις πολιτιστικές ανταλλαγές σχημάτων των δύο πόλεων στην προσεχή θερινή περίοδο στα πλαίσια της εξοικονόμησης πόρων και στους δύο Δήμους.
Πέρα από τα παραπάνω οι δύο Δήμαρχοι συμφώνησαν σε πιο συχνή συνεργασία σε τρέχοντα θέματα που αφορούν τους Δήμους Τρικάλων και Καρδίτσας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!