Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

ΓΕΝΕΣΙ ΕΞΩΚΚΛΗΣΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΚΩΝ/ΝΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΝΗΣ

Την 20-05-2010 και ώρα 18.30 άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά ο νεόδμητος, λιτός και περικαλλής Ιερός Ναός των Αγίων Κων/νου και Ελένης στην κορυφή του λοφίσκου ΄΄ΔΙΑΣΕΛΑ΄΄ 500 μέτρα από το κέντρο του χωριού Γενέσι. Με θρησκευτική κατάνυξη πλήθος πιστών εισέρρευσαν στον Ναό να παρακολουθήσουν τον...
...πανηγυρικό εσπερινό από πλήθος ιερέων και από χορό βυζαντινών ιεροψαλτών ο οποίος συνοδεύτηκε με αρτοκλασία και προσφορά φιλοξενίας [μοσχάρι σιτευτό με μανέστρα. Την Παρασκευή και ώρα 07.00΄παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες τελέσθηκε πανηγυρικός όρθος και θεία λειτουργία επίσης για πρώτη φορά.
Εμπνευστές και πρωτεργάτες για την ίδρυση του εν λόγου Ιερού Ναού ήταν ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου του Δήμου Κόζιακα Ζάμπρας Χαράλαμπος και ο Αιδεσιμότατος εφημέριος Γενεσίου Παναγιώτης Γεωργούλας καθώς με την αγάπη και προσωπική εργασία όλων των κατοίκων και όχι μόνο.
Από την θέση που βρίσκεται το εξωκλήσι μπορεί ο κάθε επισκέπτης να αντικρύσει τον Θεσσαλικό κάμπο και να μαγευτεί από την άγρια ομορφιά του Κόζιακα καθώς να παραμείνει στον χώρο απολαμβάνοντας ένα Πικ Νικ η τον καφέ του.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Η Νομαρχιακή Σύμβουλος κα Ευαγγελία Γουγουλάκη, ο Αντιδήμαρχος Κόζιακα κ. Ανδρέας Βαΐου και η Αντιδήμαρχος Πύλης κα Ιφιγένεια Παπασπύρου.
Του Κώστα Καραΐσκου
φωτό Ζάμπρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!