Παρασκευή, 7 Μαΐου 2010

«ΔΑΦΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΚΡΟΔΑΦΝΕΣ»

Συνεχίζεται το Theatro Thes-festival (1η Συνάντηση Θεατρικών Σχημάτων Θεσσαλίας) που διοργανώνει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
Την Παρασκευή 7, Σάββατο 8, Κυριακή 9 Μαΐου ώρα 21.30 θα παρουσιαστεί στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλο το σπουδαίο έργο...
…των Δ. Κεχαίδη και Ε. Χαβιαρά., «Δάφνες και πικροδάφνες», μια παραγωγή του Θεάτρου Όψεις Καρδίτσας και του ΔΗΠΕΘΕ Βόλου. Τιμές εισιτηρίων: Τιμή Εισιτηρίου 15 ευρώ κανονικό και 12 ευρώ φοιτητικό. Πληροφορίες 24310 20000.
Η παράσταση παίχτηκε ήδη με μεγάλη επιτυχία στο Βόλο, τη Λάρισα, την Καρδίτσα και στο Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη, στα Εξάρχεια.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Νίκος Ορφανός
Σκηνικά: Ευαγγελία Κοκκίνου
Κοστούμια: Πηνελόπη Μπάμπου
Παίζουν: Παύλος Βησσαρίου
Γιώργος Ευγενικός
Νίκος Σκουλάς
Νίκος Ορφανός
ΥΠΟΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ
Τρίπολη, τέλη δεκαετίας του ’70, παραμονές εκλογών. Τέσσερις τοπικοί κομματάρχες, ο Κώστας, ο Βασίλης, ο Τάσος και ο Αλέκος συγκεντρώνονται για τα συνήθη εκλογομαγειρέματα και τη μοιρασιά της εκλογικής πελατείας. Φαινομενικά. Γιατί άλλα κρύβονται πίσω από τις προφανείς σκοπιμότητες. Και αυτή τη χειμωνιάτικη νύχτα, σα θρίλερ θα ξετυλιχτούν οι αποκαλύψεις, οι ανταγωνισμοί, τα απωθημένα, και όλα μέσα από μια σάτιρα που φτάνει στην μεγάλη παθογένεια της Ελληνικής κοινωνίας: τον παραγοντισμό. Μια πολιτική κωμωδία που είναι πολύ πληθωρική για να χωρέσει σε αυτόν τον τίτλο και μόνο.
Ένα έργο ορόσημο στην ελληνική δραματουργία. Με συγκλονιστικούς στην καθαρότητά τους διαλόγους και μια δομή σχεδόν κινηματογραφική. Τριάντα χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα.
Ένα έργο που διαθέτει μια επικαιρότητα συγκλονιστική στις μέρες μας, μολονότι πλησιάζει τα 30 χρόνια από την πρώτη παρουσίαση του από το Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν και διακωμωδεί την πραγματικότητα μας, μιλά για τα προβλήματα, της ανθρώπινες σχέσεις, τον παρασιτισμό και την ματαιοδοξία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!