Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία στο δημαρχείο Τρικάλων

Τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Μιχάλη Ταμήλο επισκέφθηκαν χθες εκπρόσωποι συλλόγων ατόμων με αναπηρίες. Η αντιπροσωπεία αποτελούνταν από τους κ.κ. Αναγνωστόπουλο και Νταλούκα (Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Η Αρωγή»), Ευαγγελία Σιάφη και Ζωή Μπούσια (Σύλλογος Κωφών και Βαρήκοων «Η Δύναμη της Έκφρασης») και...
...Μαρία Νίντου (Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών).
Αντικείμενο της επίσκεψης ήταν το αίτημα των συλλόγων για παραχώρηση ενός οικήματος από τον Δήμο για την ίδρυση Στέγης Προστατευόμενης Διαβίωσης στην πόλη των Τρικάλων. Πρόκειται, όπως εξήγησαν οι εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία για ίδρυμα το οποίο θα παρέχει αυτόνομη και προστατευμένη διαβίωση σε άτομα με νοητική στέρηση. Τα άτομα αυτά θα έχουν ανάγκη μόνιμης στέγασης και φροντίδας και για τον σκοπό αυτό το εν λόγω ίδρυμα θα πρέπει να έχει την δυνατότητα στέγασης δέκα (10) περίπου ατόμων και να πληροί τις προϋποθέσεις για την κάλυψη των ποικίλων αναγκών τόσο της διαβίωσης όσο και περίθαλψής τους.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος συμφώνησε με το αίτημα των συλλόγων για ίδρυση μονάδας Προστατευμένης Διαβίωσης που βρίσκεται σε σωστή κατεύθυνσης όσον αφορά την υποστήριξη και κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία.
Συμφώνησε επίσης να παραχωρήσει ο Δήμος Τρικκαίων ένα οίκημα για τον σκοπό αυτό. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα διερευνηθούν διάφορα δημοτικά ακίνητα στην ευρύτερη περιοχή της πόλης και σε συνεργασία με τους συλλόγους θα προκριθεί το πλέον κατάλληλο.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!