Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ο Σκηνοθέτης

Συνεχίζεται το Theatro Thes-festival (1η Συνάντηση Θεατρικών Σχημάτων Θεσσαλίας) που διοργανώνει το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.
Την Κυριακή 16 Μαΐου και ώρα 21.30 θα παρουσιαστεί στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλο ο μονόλογος του Μάκη Λαχανά...
...«Ο σκηνοθέτης», μια παραγωγή της «off art productions» (Λάρισα).
Σκηνοθεσία : Άκυς Μητσούλης
Χορογραφία – Ερμηνεία : Ρούλα Καραφέρη
Κοστούμι: Fab Jonkers
Σχεδιασμός Video – Φωτογραφίες: Γιάννης Χαρισούλης
Παραγωγή «off art productions» (Λάρισα).
Η παράσταση ακολουθεί μια σύγχρονη αισθητική φόρμα, όπου κίνηση και λόγος συμπλέκονται, σχολιάζοντας και συμπληρώνοντας το ένα το άλλο, αναδεικνύοντας έτσι, τον πυκνό, τολμηρό και σύγχρονο λόγο του Μάκη Λαχανά.
Πρόκειται για ένα σύγχρονο έργο, που αγγίζει τις παρυφές του μπεκετικού θεάτρου. Μία ηθοποιός κλεισμένη μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο, φορώντας το κοστούμι ενός ρόλου που πρόκειται να ερμηνεύσει, χωρίς να γνωρίζει ποιος είναι ο ρόλος, περιμένει το σκηνοθέτη που δεν έρχεται.
Καθώς η αναμονή γίνεται μεγαλύτερη και ο εγκλωβισμός όλο και πιο ασφυκτικός, απωθημένες μνήμες από το παρελθόν έρχονται στην επιφάνεια, κατακερματισμένες εικόνες και σκόρπιοι ήχοι, που συνθέτουν το τώρα της ύπαρξής της.
Όταν πια η αναμονή γίνεται δυσβάσταχτη, η ηθοποιός αρχίζει να γδύνεται το στενό κοστούμι που της φόρεσαν, προσπαθώντας να αποτινάξει από πάνω της καθετί που την κρατά μακριά από τον εαυτό της, διεκδικώντας έτσι τον πραγματικό της ρόλο.
Έναν ρόλο που κανένας σκηνοθέτης δεν μπορεί να της δώσει.
Τελικά, ελεύθερη! Ή μήπως όχι ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!