Πέμπτη 27 Μαΐου 2010

Παρουσιάζεται την Κυριακή λεύκωμα με φωτογραφίες από τα Τρίκαλα

Ένα πολύ σημαντικό για την πόλη των Τρικάλων βιβλίο θα παρουσιαστεί μεθαύριο Κυριακή 30 Μαΐου 2010 και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων. Πρόκειται για...
...το λεύκωμα με τίτλο το όνομα της πόλης μας «Τρίκαλα» πάνω σε φωτογραφίες των Γιώργου & Γιάννη Ζαρζώνη και κείμενα του Χρίστου Ζαφείρη. Μια επιμελημένη έκδοση από τις εξειδικευμένες του είδους εκδόσεις «Ζαρζώνη» με έδρα την Θεσσαλονίκη για λογαριασμό του Δήμου Τρικκαίων που έχει και την αποκλειστικότητα της διακίνησής της.
Πρόκειται για ένα βιβλίο που πραγματικά έλειπε καθώς είναι το πρώτο εκδοτικό εγχείρημα να παρουσιαστούν φωτογραφικά τα σημερινά Τρίκαλα, τα αξιοθέατά τους, αλλά και η ευρύτερη περιοχή τους. Ένα βιβλίο που θα συνοδεύει τις αναμνήσεις του κάθε επισκέπτη της πόλης μας, αλλά και θα αποτελεί κίνητρο για να την επισκεφθεί κανείς.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Μιχάλης Ταμήλος στον πρόλογο της έκδοσης “Όλοι εμείς που ζούμε ή καταγόμαστε από τα Τρίκαλα, την πόλη που διαμόρφωσε ένα κομμάτι του εαυτού μας, έχουμε την δυνατότητα να θυμηθούμε αξέχαστες στιγμές της ζωής μας ξεφυλλίζοντας τις σελίδες του βιβλίου. Για άλλους είναι μια πρόσκληση να επισκεφθούν την πόλη οποιαδήποτε εποχή”.
Το λεύκωμα περιλαμβάνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή της πόλης, ενώ το φωτογραφικό μέρος του βιβλίου ξεκινά με μια μικρή αναδρομή σε παλιές φωτογραφίες της πόλης και του Βασίλη Τσιτσάνη και βεβαίως δεκάδες από την καθημερινή εικόνα της πόλης, των μνημείων της, των φυσικών της ομορφιών αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Στην εκδήλωση της παρουσίασης του λευκώματος θα παραβρεθεί ο Δήμαρχος κ. Μιχάλης Ταμήλος και οι συντελεστές της έκδοσης, ο φωτογράφος Γιώργος Ζαρζώνης και ο δημοσιογράφος κ. Χρίστος Ζαφείρης.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Τρικκαίων έχει παραλάβει ένα ικανοποιητικό αριθμό αντιτύπων τα οποία θα προσφέρει σε σημαντικούς επισκέπτες των Τρικάλων (κυρίως του εξωτερικού) αλλά και σε κοινωνικούς, οικονομικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης μας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλώ τα σχόλια να γίνονται μόνον επώνυμα!